Kesä on ovella.

Tänä aamuna oli vapaa-aamu. Kuitenkin heräsin totutusti kahdeksalta, ja laitoin aamiaista toisten vielä nukkuessa. Avasin ovet kun vielä oli viileää, ja mikä konsertti! Lukuisten Luojan lintujen laulua, joita en tunnista, ja sitten: ”Kukkuu, kukkuu, kukkuu”, käenkukunta, kuin kaukaa lapsuuden tai nuoruuden kesien ohikiitävistä huolettomuuden maailman häivähdyksistä.

Sisälläni alkoi laulaa uusi laulu. Herätys-laulu.

gray small bird on green leaves

Photo by daniyal ghanavati on Pexels.com

Tuo nuoruuden kesien ohikiitävän huolettomuuden häivähdys, se ikuisuuden hahmottamisen rajapinta. Se on tässä. Tässä ja juuri nyt.

Jumalan valtakunta on ovella – emmekä kovin usein käy siitä ovesta sisälle! Seisomme porstuassa, lakaisemme portaita, vähän pihakalliotakin, laitamme kukkia, keräämme omenoita, jätämme korin ovelle. Piipahdamme keittiön ovella saakka, kun muistamme taas: ”Pinaattia kasvimaalta!”, emmekä kunnolla muista, kuin tuo pieni Lucy-tyttö Narnian vaatekaapista: ”Käydä peremmälle”, käydä peremmälle, kunnes me olemme siellä: Perillä.

Perillä Jumalan läsnäolossa, Jumalan rikkaudessaan, Jumalan valtakunnassa. Jossa lintujen laulu sekoittuu enkelten laulun huminaan, missä Kristuksen rakkaus täyttää rinnan, ja yliluonnollinen onni rauha ja vapaus jokaisen inhimillisyyden rajapinnan.

Tilaan jossa mahdoton muuttuu mahdottomaksi ja unelmat suunnitelmaksi. Missä aikomukset on pyrkimyksiä eikä kylväjän ja niittäjän väliä juuri enää ole…

Tunnen Jumalan valtakunnan kutsun. Kuuletko Kristuksen morsian, kaikkialla siellä missä piilet, kallionkoloissa, metsän siimeksessä, pusikoiden takana… Kuuletko Kuninkaasi kutsun? Katso! Hän on täällä! Tänään!

Hetkeksi aikaa unohdimme, omiin maailmoihimme pakenimme, kunnes tulee Hän, todellisuus, ja kutsuu: Muistathan! Rakkaani, Muistathan! ❤ !

Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?
Matteus 6:26

Siitä lähtien Jeesus rupesi saarnaamaan ja sanomaan: ”Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle”.
Matteus 4:17

Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.
Ilmestyskirja 3:20

Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, sanoen: ”Amen! Ylistys ja kirkkaus ja viisaus ja kiitos ja kunnia ja voima ja väkevyys meidän Jumalallemme aina ja iankaikkisesti, amen!”
Ilmestyskirja 7:11-12

Sinä viet heidät perille ja istutat heidät vuorelle, joka on sinun perintöosasi, paikkaan, jonka sinä, Herra, olet asunnoksesi valmistanut, pyhäkköösi, Herra, jonka sinun kätesi ovat tehneet. Herra on kuningas aina ja iankaikkisesti.”
2.Moos 15:17-18

Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta. Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi. Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa. Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.
Ilmestyskirja 22:1-5

Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin kyntäjä tavoittaa leikkaajan ja rypäleitten polkija siemenenkylväjän, jolloin vuoret tiukkuvat rypälemehua ja kaikki kukkulat kuohkeiksi muuttuvat. Silloin minä käännän kansani Israelin kohtalon, ja he rakentavat jälleen autiot kaupungit ja asuvat niissä, he istuttavat viinitarhoja ja juovat niiden viiniä, he tekevät puutarhoja ja syövät niiden hedelmiä. Minä istutan heidät omaan maahansa, eikä heitä enää revitä pois maastansa, jonka minä olen heille antanut, sanoo Herra, sinun Jumalasi.
Aamos 9:13-15

Jeesus sanoi heille: ”Minun ruokani on se, että minä teen lähettäjäni tahdon ja täytän hänen tekonsa. Ettekö sano: ’Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu’? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi. Jo nyt saa leikkaaja palkan ja kokoaa hedelmää iankaikkiseen elämään, että kylväjä ja leikkaaja saisivat yhdessä iloita. Sillä tässä on se sana tosi, että toinen on kylväjä, ja leikkaaja toinen.
Johannes 4:34-37

Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
Matteus 7:7-8

Kuule! Rakkaani tulee! Katso, tuolla hän tulee hyppien vuorilla, kiitäen kukkuloilla. Rakkaani on gasellin kaltainen tai nuoren peuran. Katso, tuolla hän seisoo seinämme takana, katsellen ikkunasta sisään, kurkistellen ristikoista. Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: ”Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Kyyhkyseni, joka piilet kallionkoloissa, vuorenpengermillä anna minun nähdä kasvosi, anna minun kuulla äänesi, sillä suloinen on sinun äänesi ja ihanat ovat sinun kasvosi.”
Laulujen Laulu 2:8-14

Rakkaani on minun, ja minä hänen – hänen, joka paimentaa liljojen keskellä.
Laulujen Laulu 2:16

Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti.” Ja Henki ja morsian sanovat: ”Tule!” Ja joka kuulee, sanokoon: ”Tule!” Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.
Ilmestyskirja 22:16-17